Реалізація принципових норм міжнародного економічного права
5

що є самостійною галуззю міжнародного публічного права.

Оскільки міжнародне економічне право є галуззю міжнародного публічного права, то ці сфери мають спільних суб'єктів - держави та подібні їм утворення, а також правосуб'єктні міжурядові органі­зації.

Принципи міжнародного економічного права за своєю юридичною природою засновуються і випливають із змісту основних принципів сучасного міжнародного права. Найбільш наочно це виявляється при аналізі таких принципів, як принцип суверенної рівності держав, принцип співробітництва держав, принцип сумлінного виконання міжнародних зобов'язань, принцип невтручання у внутрішні справи держав та ін.

Метою контрольної роботи є характеристика принципових норм міжнародного економічного права.

Предметом дослідження є реалізація принципів міжнародного економічного права.

Об'єктом дослідження є принципові норми економічного права, регулювання економічних відносин наявних суверенних держав та інших суб'єктів міжнародного права, необхідність підтримки та розвитку зв'язків між ними в економічній сфері.

Завдання контрольної роботи полягає в наступному:

- охарактеризувати поняття та системи принципів міжнародного економічного права;

- дата характеристику принципам міжнародного права;

- охарактеризувати принцип міжнародного права у сфері суспільних відносин стосовно інформаційної безпеки.

Розвиток політичних та соціально-економічних ситуацій в конкретних країнах певною мірою впливає на стан міжнародних економічних відносин. Однак розвал економіки, який нині спостерігається в країнах СНД, і на цій основі різке падіння експорту неминуче веде до банкрутства, що негативно впливає на розвиток міжнародних економічних відносин. Ці та інші ситуації слід враховувати при побудові міжнародних економічних відносин.