Роль інформації на ринку фінансових послуг
3

Вступ

 

 

Для інформаційного ринку, як й для інших галузей та сфер діяльності, однією з найважливіших проблем виступає проблема реалізації. В контрольній  роботі буде розглянуто такий різновид комерційного продукту як роль інформації на ринку фінансових послуг.  Вони виконують фінансові функції, пов'язані із задоволенням потреб суб'єктів ринку у виробництві та реалізації предмета їх діяльності.

Платність фінансових послуг обумовлена самим характером послуги, що є вільною і ніби прихованою в товарі. Вивчення особливостей розвитку сфери послуг і ролі різних економічних суб'єктів у цьому процесі набуло в останні роки важливого теоретичного і практичного значення.

В умовах швидких темпів розвитку сучасного фінансового сектору економіки та поглиблення міжнародної інтеграції в галузі фінансів, вдосконалення існуючої системи фінансової інформації може суттєво вплинути на подальший розвиток вищезазначеної галузі.

Інформаційних ринок фінансових послуг являє собою поєднання економічних, правових та організаційних відношень з приводу торгівлі (купівлі та продажу) інформаційних фінансових послуг між постачальниками та споживачами та характеризується певною номенклатурою послуг, а також умовами та механізмами їх подання.

В даній контрольній роботі буде розкрито поняття фінансової послуги, охарактеризовано умови надання фінансових послуг, відображено комунікаційні задачі на ринку фінансових послуг, дана характеристика  ринку фінансових послуг, проблеми інформаційного фінансового ринку в фінансів, описано світові інформаційні фінансові ресурси, та засоби доступу до них за допомогою комерційних інформаційних мереж.