Мікроекономічне оточення маркетинга
3

Вступ

 

 

 

 

Вивчення економічного компонента мікроекономічного оточення маркетингу дозволяє зрозуміти те, як формуються і розподіляються ресурси. Воно припускає аналіз таких характеристик, як величина валового національного продукту, темп інфляції, рівень безробіття, процентна ставка, продуктивність праці, норми оподатковування, платіжний баланс, норма нагромадження і т.п. При вивченні економічного компонента важливо звертати увагу на такі фактори, як загальний рівень економічного розвитку, що добуваються природні ресурси, клімат, тип і рівень розвиненості конкурентних відносин, структура населення, рівень освіченості робочої сили і величина заробітної плати.

Аналіз правового регулювання, що припускає вивчення законів і інших нормативних актів, що встановлюють правові норми і рамки відносин, дає організації можливість визначити для себе припустимі границі дій у взаєминах з іншими суб'єктами права і прийнятні методи відстоювання своїх інтересів. Вивчення мікроекономічного оточення маркетингу не повинне зводитися тільки до вивчення змісту правових актів.

Важливо звертати увагу на такі аспекти правового середовища, як дієвість правової системи. Політична складова макрооточення повинна вивчатися в першу чергу для того, щоб мати ясне представлення про наміри органів державної влади у відношені розвитку суспільства і про засоби , за допомогою яких держава має намір проводити в житті свою політику. Вивчення політичного компонента повине концентруватися на зя‘суванні того, які програми намагаються провести в життя різні партійні структури, які існують в органах державної влади, яке відношення в уряду існує стосовно різних галузей економіки і регіонам країни, які зміни в законодавстві і правовому регулюванні можливі в результаті прийняття нових законів і нових норм що регулюють економічні процеси. При цьому важливо усвідомити такі базові