Комп`ютерна схемотехніка
23

одинниках, радіотелескопах і військових радіоелектронних протидійних системах.

Продуктивність системи обробки сигналів залежить від характеристик автогенератора. АГ повинен виробляти стабільну частоту з низькими гармоніками. Стабільність повинна прийматися з урахуванням температури, напруги і механічною дрейфу, в якості факторів. Генератор повинен виробляти достатню кількість вихідної потужності, щоб ефективно управляти подальшими етапами схем, такими як змішувач або помножувач частоти. Він повинен мати низький рівень фазового шуму, якщо термін сигналу має вирішальне значення. Канальні системи приймача, точність настройки синтезатора частот, повинні бути сумісні з резонансом каналів бажаних сигналів.

Кварцовий генератор є одним з найпоширеніших типів автогенераторів, що забезпечує хорошу стабільність і продуктивність при відносно низькій вартості, але його частота фіксована, так що зміна частоти потребує зміни кристалу. Налаштування на різних частотах вимагає змінної частоти генератора, що призводить до компромісу між стабільністю і перебудовою частоти. З появою високошвидкісної цифрової мікроелектроніки сучасні системи можуть використовувати синтезатори частот для отримання стабільних налаштувань генератора, але все одно мають прийняти до відома адекватні характеристики шуму.

У багатьох приймачів, функція генератора і змішувача об'єднані в один етап під назвою "перетворювання" - це зменшує простір, вартість і енергоспоживання шляхом поєднання обох функцій в одному пристрої.

У телевізійному супутниковому приймачі мікрохвильові частоти, використовувані з супутника до прийомної антени, перетворюються в більш низькі частоти генератора і змішувача, встановленого на антені. Це дозволяє передати прийнятий сигнал по кабелю. У цій заявці, генератор має фіксовану частоту, частота сигналу перетворюється з пониженням частоти є величиною змінною.