Порядок та особливості розірвання шлюбу
3

політика, а проблема взаємних відносин між жінкою і чоловіком та проблема взаємин у сім'ї. Ці питання регулюються новим Сімейним кодексом, чинним з 1 січня. До речі, варто відмітити, те що в результаті проведення СМІ моніторингу сучасного законодавства було відмічено, що документ містить певну масу цікавих статей, цілком природних для американського чи європейського шлюбного законодавства і менталітету.

Метою курсової роботи є  дослідження історичного розвитку шлюбу, розгляд поняття про шлюб та, які він має ознаки також , які ж потрібні умови для вступу в шлюб, ознайомлення осіб які хочуть вступити в шлюб з правами та обов’язками, детальне ознайомлення з реєстрацією шлюбу чоловіка та жінки, а також про випадки, коли шлюб є недійсним, про правові наслідки шлюбу який визнається недійсним.

Загальна декларація прав людини називає сім'ю основним та природним осередком суспільства. Природним тому, що сім'я відповідає сутності людини як біологічної субстанції, котра може бути людиною лише у спілкуванні з собі подібними. Основним – бо вона посідає найголовніше місце у житті людини порівняно з іншими формами людської спільності. Сім'я впливає на відносини у суспільстві, хоч і сама має його певний вплив.

У новому Сімейному кодексі безліч інновацій, але основним його плюсом є те, що він закріплює рівноправність між жінкою і чоловіком, ставить акценти на захисті прав незалежно від статі і насправді захищає права дітей у родині.

Дане дослідження засноване на таких методах наукового пізнання: історичний, логічний, порівняльно-правовий, формально-юридичний, системний.

Структура курсової роботи будується відповідно до поставленої мети, зумовлена логічним і послідовним викладенням матеріалу. Курсова складається з наступних розділів: зі вступу, трьох розділів, які включають підрозділи, висновки, списка використаних джерел та додатків. Повний обсяг курсової - 43 сторінка, з них основного тексту - 33 сторінки, обсяг використаних джерел - 38 найменувань.