Апаратура залізничної автоматики й телемеханіки
2

Виробничі дільниці очолюють начальники, а бригади з обслуговування пристроїв - старші електромеханіки, старші інженери та інженери. Крім виробничих ділянок дистанція має й інші структурні підрозділи.

Дистанційна майстерня призначається для виконання ремонтних робіт в станційних умовах, пов'язаних з поточним утриманням пристроїв автоматики та зв'язку.

Бригада трудомістких робіт виконує трудомісткі роботи поточного ремонту, бере участь у середньому та капітальному ремонті повітряних і кабельних ліній. Контрольно-випробувальні пункти здійснює не тільки контрольно-ремонтні функцію, але і безпосередньо бере участь у процесі технічного обслуговування.

Ремонтно-відновлювальні летючки зв'язку призначаються для реконструкції та ремонту кабельних та повітряних ліній зв'язку й автоблокування, а також їх відновлення.

     Матеріально-технічна база господарства сигналізації та зв'язку включає електротехнічні заводи, дорожні електротехнічні майстерні, дорожні лабораторії та будівельні ділянки (будівельно-монтажні поїзда).

Електротехнічні заводи виготовляють апаратуру автоматики, телемеханіки і деякі види технологічної та спеціального зв'язку. Дорожні електротехнічні майстерні виконують капітальний ремонт обладнання, апаратури, окремих вузлів і приладів пристроїв СЦБ та зв'язку, виготовляє запасні частини, прилади, інструменти, а також нову апаратуру за завданням МПС. Завданнями дорожніх лабораторій є: періодична перевірка стану пристроїв автоматики і зв'язку, а також вимірювальних приладів; вивчення причин пошкоджень та розробка заходів, що забезпечують безперебійну роботу пристроїв; перевірка правильності електричних схем пристроїв автоматики, телемеханіки та зв'язку; виконання науково-дослідних робіт за завданням служби сигналізації та зв'язку. Спеціалізовані будівельно-