Дослідження організаційно-економічних аспектів діяльності закладів розміщення м. Винники
2

ВСТУП

Динаміка розвитку готельної індустрії, активні структурні зрушення у сфері послуг визначають основну роль конкуренції для економіки країни, стимулюючи невпинний пошук нових механізмів управління конкурентоспроможності, шляхів оптимізації та підвищення ефективності діяльності суб’єктів господарювання.

На сьогоднішній день туризм стає одним із провідних напрямків економічного і соціального розвитку в нашій державі. З’являються позитивні тенденції міжнародного туризму, збільшується кількість іноземних та вітчизняних туристів, які подорожують з різною метою в межах країни. Тому виникає необхідність розміщення гостей у комфортабельних готелях з відповідним рівнем сервісу.

Львів є одним із найбільш привабливих в туристичному відношенні міст України, що має величезні перспективи для розвитку насамперед пізнавального, культурного туризму. Проте, навіть наявність унікальних туристичних ресурсів не може спричинити масовий потік відвідувачів у регіон. Процвітання туризму не відбуватиметься без достатньо розвинутої основної складової індустрії – туристичної інфраструктури, зокрема, закладів розміщення туристів готельного типу. Саме тоді виникає необхідність розвитку та підвищення конкурентоспроможності готельних закладів приміської зони, що й обумовило вибір обєкта, предмета і мети дослідження.

Метою роботи є дослідження організаційно-економічних аспектів діяльності закладів розміщення м. Винники.

Реалізація мети обумовила необхідністю визначення основних завдань:

– дослідження стану готелів м. Винники;

     визначення перспектив розвитку готельного господарства; дослідження необхідності управління підприємством для ефективного функціонування готелю;

     аналіз конкурентноспроможності готельних закладів за основними критеріями оцінки;