Звіт про проходження навчальної практики в адвоката
7

певних подій ( день судових засідань, закінчення терміну подання апеляційних скарг та інше) та повідомляти про них адвоката. Для цього я був змушений скласти певний щоденник, де складав собі відповідний графік.

Наступним надзвичайно повчальним та цікавим завданням було складання проектів довіреності на представництво адвокатом його клієнтів та позовних заяв від імені клієнтів. Це завдання, звичайно, було нелегким, оскільки потребувало від мене затрат великого обсягу часу. Потрібно було проаналізувати зразки заяв у подібних справах, а також переглянути норми матеріального та процесуального права, якими потрібно було керуватися у подібних ситуаціях. Я склав декілька позовних заяв, які стосувалися різних галузей права. Але найбільш вдалою, на мою думку, виявилася заява, яка була присвячена житловому спору. Вона стосувалася спору між подружжям, щодо оплати ними комунальних послуг за помешкання. Чоловік та дружина мали однакове право на користування житловим приміщенням, а отже і мали однакові обов’язки по утриманню даного помешкання. Чоловік, зловживаючи спиртними напоями та граючи в автомати, відмовився сплачувати свою частку боргу по житлово-комунальних послугах. Тому позивачка просила покласти на відповідача обов’язок по сплаті його частини житлово-комунальних послуг. На мою думку, ця заява вдалася у мене бездоганно. Також під час написання цієї позовної заяви, я звернув увагу на один дуже цікавий факт, а саме на назву Житлового Кодексу: «Житловий Кодекс Української РСР». На жаль, наш законодавець «патріот» не має часу на те, щоб виправити дану нісенітницю.

Наступним моментом проходження практики в адвокатурі і напевно найцікавішим, була моя участь в судовому засіданні по цивільних та кримінальних справах. Перша справа стосувалася завдання середньої тяжкості тілесних ушкоджень. Двоє молодиків, які перебували у приміщенні букмекерської контори, на грунті взаємної неприязні, вийшовши на вулицю вчинили бійку. В результаті один з них завдав іншому середньої тяжкості тілесних ушкоджень у вигляді закритого вивиху правої руки. Але варто сказати, що це була офіційна версія слідства, яке не врахувало багатьох обставин та