Мистецтво виконання зачісок
25

Прагнення до краси було властиво всім народам ще на ранніх етапах розвитку людського суспільства. Зберігаючи національні традиції, передаючи навички й особливості свого ремесла з покоління в покоління, включаючи в себе нові образні поняття, народні майстри донесли до наших днів зразки національного костюму. При цьому форми й конструкції, вироблені з позиції функціональної доцільності й раціональності, не перетерплювали особливих змін.

У сьогоденному моделюванні велика увага приділяється зачіскам. Мистецтво виконання зачісок широко розвивається, і зачіски, що нагадують силует зачісок різних стилів видозмінились зі зміною сучасних напрямків моди. Щоб надати зачісці сучасності в ній використовують сучасні елементи сучасні декоративні прикраси, сучасні вирішення колорування. Вони не потребують великої кількості шпильок і не припудрюються бо існують засоби різної фіксації і фарбуючі матеріали.

        Сьогоднішня мода надзвичайно багата різноманітними стилями і напрямками. Модним вважається все - класика, авангард, еклектрика (поєднання різних стилів). Те ж саме відбувається і з модою на жіночі зачіски - яку б ви не вибрали, вона виявиться модною і доречною лише в тому випадку, якщо відповідає вашому стилю і характеру. Таке розмаїття дає величезний простір для самовираження як самої жінки, так і майстру.

 В сучасній моді дійсно важко виділити якийсь пріоритетний напрям. Таку різноманітність дає величезний простір для самовираження, як самій жінці, так і майстрові. Проте варто відзначити, що багато жінок віддають перевагу над класичними жіночими стрижками коротким молодіжним стильним оскільки по гідності оцінили їх зручність. На модних показах цього сезону панував образ жіночності, романтичності, легкості. Зачіски, якими імениті стилісти прикрашали голови моделей, повністю відповідали цьому духу. Ніяких строгих, різких, геометричних форм, в моді легкість, легка недбалість, чарівлива елегантність.

Література