Формування писемної мовленнєвої компетенції на середньому етапі вивчення англійської мови
21

британської англійської  Оксфорд і Кембрідж.
Обидва видавництва намагаються зберегти свій престиж, тому в тому, що на український ринок іде продукція світового стандарту, можна не сумніватися. Їх взаємна конкуренція  залог якості.
     Оксфордський і кембриджський підходи до англійської мови поєднує те, що в основу більшості курсів покладена комунікативна методика, інтегрована з декількома традиційними елементами викладання. Вона передбачає максимальне занурення студента в мовний процес, що здійснюється за допомогою зведення апеляції студента до рідної мови до мінімуму.
Основна ціль цієї методики – навчити студента спочатку вільно говорити на англійській мові, а потім думати на ній.
     Важливо і те, що механічні вправи відсутні: їх місце займають ігрові ситуації, робота з партнером, завдання на пошук помилок, порівняння, які підключають не тільки пам’ять, але й логіку, вміння мислити аналітично й образно.
Часто в підручниках з англійської мови наводяться цитати саме з англо-англійського словника, а не з англо-російського.
Отже, можна сказати, що основними помилками при говорінні є:

  • Придумані правила;
  • Страх перед аудиторією;
  • Страх бути не зрозумілим;
  • Страх запитати «А як правильно?...»;
  • Малий словниковий запас.

Підводячи підсумки можна сказати, що британські методики вивчення англійської мови мають ряд своїх особливостей. Більшість з них розроблена на основі інтегрування традиційних і сучасних методів викладання. Диференціація по віковим групам і багаторівневій підхід дають можливість розвитку особистості, впливають на її світогляд, систему цінностей, самоідентифікацію, вміння мислити. Тобто, вона базується на індивідуальному підході. Всі без