Формування писемної мовленнєвої компетенції на середньому етапі вивчення англійської мови
37

неправильний варіант. 
Який же варіант на англійську мову на сьогоднішній день є більш популярним і поширеним? Без сумніву, це американський варіант. Він завоював свої позиції і набув міжнародного значення після Другої світової війни. 
     «Do you speak English» - фраза, знайома нам ще з шкільної лави. Набір слів, якому ми колись не надавали особливого значення. Але як сумно вона звучить тепер, коли, перебуваючи на відпочинку за кордоном, ми раптом заблукали. Нам намагаються допомогти, пояснюючи щось по-англійськи. А ми просто не розуміємо, бо не говоримо на цій мові! Або на ділових переговорах ми не можемо вести діалог з іноземним партнером. Так гірко, так приречено доводиться відповідати все на те ж питання «No». 
     Англійська мова - мова міжнародного спілкування. І для володіє ним досконало відкриті всі двері світу. Подорожі, спілкування з іноземними друзями по інтернету, ділові переговори англійською мовою, освіта в найпрестижніших вузах не тільки Росії, а й світу! Ви будете впевнені, що зрозумієте ви і зрозуміють вас. Для вас не буде існувати такої проблеми, як мовний бар'єр.