Теоретичні основи стрільби. Підготовка стрільби і управління вогнем
9

не вкладається.

Димовими снарядами Д4 (Д4М) з підривником РГМ-2 можуть застосовуватися під час стрільби на рикошет для цілевказування і пристрілки цілей, а з підривником В-90 вони можуть використовуватися для постановки димових орієнтирів, димових створів і т.д.

Під час дистанційної стрільби снарядами ОФ-462Ж (ОФ-462), ОФ24Ж (ОФ24), Д4 (Д4М) з підривником В-90 або Д-1-У необхідно зняти з підривника запобіжний ковпак та встановити дистанційне кільце на необхідну кількість поділок.

Для отримання ударної дії необхідно зняти з підривника тільки запобіжний ковпак (заводська установка на „УД” ). У підривника В-90 для отримання осколкової дії снаряда необхідно зняти також і ковпачок; для отримання фугасної дії снаряда ковпачок не знімати.

Під час повної підготовки даних для стрільби снарядами ОФ-462Ж (ОФ-462), ОФ24Ж (ОФ24), Д4 (Д4М) з підривником В-90 або Д-1-У поправки брати із таблиці стрільби для осколково-фугасного снаряда ОФ-462Ж (ОФ-462) з підривником РГМ-2 у відповідності до заряду і дальності.

Рикошетною стрільбою осколково-фугасними снарядами ОФ-462Ж (ОФ-462), ОФ24Ж (ОФ24) і димовим снарядом Д4 (Д4М) з підривником РГМ-2 вести з установкою підривника на уповільнену дію з ковпачком.

Кут зустрічі повинен бути не менше 2° і не більше 20° під час стрільби по наземних цілях і не більше 10° під час стрільби по цілях на воді.

Стрільбу снарядами БК6 (БК6М) потрібно проводити з підривником ГПВ-2 без ковпачка, крім випадків стрільби у дощ, град і снігопад, коли стрільба ведеться з ковпачком для того, щоб уникнути передчасних розривів снарядів на траєкторії.