Поняття та істотні умови договору страхування
39

ВИСНОВКИ

 

 

В роботі було досліджено поняття та істотні умови договору страхування.

В результаті написання даної курсової роботи можна зробити наступні висновки.

Дослідивши юридичну характеристику договору страхування, було виявлено, що договір страхування - це письмова угода між страхувальником і страховиком,  згідно  з якою страховик бере на себе зобов'язання у разі  настання  страхового  випадку  здійснити  страхову   виплату страхувальнику або іншій особі,  визначеній у договорі страхування страхувальником,  на користь  якої  укладено  договір  страхування (подати   допомогу,   виконати   послугу  тощо),  а  страхувальник зобов'язується сплачувати страхові платежі у визначені  строки  та виконувати   інші   умови  договору.

Правовою метою договору є надання послуги, що полягає у прийнятті страховиком ризику негативних майнових наслідків для страхувальника у разі настання страхового випадку.

Договір страхування є оплатним, реальним та двостороннім.

Укладається у письмовій формі. У разі недодержання письмової форми договору страхування такий договір є нікчемним.

При вивченні особистого страхування, отримано висновок, що особисте страхування можна визначити як галузь страхової діяльності, яка має на меті надання певних послуг як фізичним, так і юридичним особам.

Підгалузями особистого страхування є: страхування від нещасних випадків, медичне страхування, страхування життя. У рамках цих підгалузей виокремлюються види страхування.

Щодо майнового страхування, то економічне призначення майнового страхування полягає у відшкодуванні збитків, заподіяних страхувальнику