Облік, аналіз, аудит довгострокових зобов’язань і розрахунків підприємства на прикладі ПП “Лісресурс”
43

ПП “Лісресурс” відкриває поточні, спеціальні та інші рахунки для зберігання грошових коштів, здійснення всіх видів операцій у будь-яких банках України за своїм вибором і за згодою банків у порядку, що встановлюється Національним банком України. Воно самостійно встановлює черговість і напрями списання коштів з власних рахунків, яке здійснюється установами банків за його дорученням.

Підприємство надає товари та послуги замовникам у кредит зі сплатою замовниками процентів за користування ним. Для оформлення таких угод воно застосовує в господарському обороті векселі.

Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність і подає її в установленому обсязі органам державної статистики.

Приватне підприємство “Лісресурс” працює прибутково з одержанням прибутку, але основні показники фінансово-господарської діяльності підприємства в першому кварталі 2006 р. в порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшились. Так, зкорегований валовий дохід зменшився на 169,7 тис. грн., обсяг продажу товарів, робіт (послуг) на 23,1 тис. грн.

У зв’язку з зменшенням обсягів продажу продукції, зменшились і нарахування платежів до бюджету. Підприємство на протязі 2005 року і першого кварталу 2006 року своєчасно сплачувало до бюджету нараховані податки і платежі.

Вексельних форм розрахунків підприємство не проводило.

Приватне підприємство “Лісресурс” заборгованості перед бюджетом немає.

Розрахунки по заробітній платі проводяться своєчасно і заборгованість по заробітній платі відсутня.