Облік, аналіз, аудит довгострокових зобов’язань і розрахунків підприємства на прикладі ПП “Лісресурс”
53

Нараховані, але не одержані персоналом у встановлений строк суми з оплати праці відображаються за дебетом субрахунку 661 “Розрахунки за заробітною платою” та кредитом субрахунку 662 “Розрахунки з депонентами”.

Аналітичний облік розрахунків з персоналом ведеться за кожним працівником, видами виплат та утримань.

В колективному договорі підприємства ПП “Лісресурс” відсутні умови які б погіршували становище працівників порівняно з чинним законодавством. Працівникам підприємства надається матеріальна допомога на оздоровлення. Додаткові відпустки без збереження заробітної плати і з частковим її збереження. Працівникам надаються також безвідсоткові позики.

На рахунку 67 “Розрахунки з учасниками” приватне підприємство веде  узагальнену інформацію про розрахунки з учасниками та засновниками підприємства.

За кредитом рахунка 67 “Розрахунки з учасниками” відображається збільшення заборгованості підприємства перед засновниками та учасниками товариства, за дебетом – її зменшення (погашення), у тому числі реінвестування доходів тощо.

Рахунок 67 “Розрахунки з учасниками” призначено для узагальнення інформації про розрахунки з учасниками та засновниками підприємства, що пов’язані з виплатою дивідендів. Так як приватне підприємство прийняло рішення не нараховувати дивіденди і не виплачувати їх засновнику, то бухгалтерський облік по цьому рахунку підприємство не веде.

На рахунку 68 “Розрахунки з іншими операціями” підприємство веде облік розрахунків за операціями на субрахунках:

681 “Розрахунки за авансами одержаними”;

685 “Розрахунки з іншими кредиторами”;