Облік, аналіз і аудит розрахунків з постачальниками та замовниками
55

Результати проведення інвентаризації розрахунків з покупцями, постачальниками та іншими дебіторами і кредиторами оформляється Протоколом засідання інвентаризаційної комісії.

Дані інвентаризації розрахунків з покупцями та іншими дебіторами можуть бути використані для визначення розміру нарахувань резерву сумнівних боргів.  

Підприємство отримує дохід від такого виду господарської діяльності як зберігання майна (на лісоскладі).Згідно зі ст.667 ЦКУ, якщо право власності переходить від покупця до продавця раніше, ніж настає момент передачі товару, продавець зобов’язаний до передачі зберігати товар, не допускаючи його погіршення [20,стор.87].

Підприємство укладає договір з юридичними та фізичними особами на зберігання товару, оформляє приймання-передачу майна на зберігання відповідно до вимог чинного законодавства.

Під час зберігання лісоматеріалу підприємство має право на відшкодування деяких витрат пов’язаних із зберіганням цього майна.

 

2.4. Проведення аудиту розрахунків з постачальниками та замовниками на державному підприємстві «Ніженський спецлісгосп»

 

 

Згідно зі ст.20 Закону України «Про аудиторську діяльність» від 22.09.2006 р. №189-5 аудит проводиться на підставі договору між аудитором (аудиторською фірмою) та замовником [13,стор.49].

Договір на проведення аудиту є офіційним документом, який юридично регламентує взаємовідносини аудитора (аудиторської фірми) із замовником і містить перелік прав та обов’язків сторін.