Облік малоцінних та швидкозношуваних предметів
49

Висновки та рекомендації

 

 

В умовах постійної зміни Законів, несталості нормативної бази в державі заслуговує на особливу увагу питання обліку надходження і використання  малоцінних і швидкозношуваних предметів. Для Державного підприємства «Ніженський лісгосп», яке   займається лісовідновленням, питання своєчасного та правильного обліку МШП є особливо актуальним. Раціональне використання МШП зменшує матеріальні витрати на виробництво, зменшує її собівартість і сприяє підвищенню прибутків.

В даній курсовій  роботі було розкрито економічну сутність запасів, показано яку роль вони відіграють в діяльності підприємства, Показано особливості відображення в обліку малоцінних швидкозношуваних предметів. Охарактеризована законодавчо-нормативна база з обліку малоцінних та швидкозношуваних предметів яка існувала на момент написання курсової роботи.

Малоцінні та швидкозношувані предмети займають особливе місце у складі майна та домінуючі позиції у структурі витрат підприємства у сфері діяльності, при визначенні результатів господарської діяльності  та при висвітленні інформації про його фінансовий стан.      

Обєктом дослідження в даній курсовій роботі виступило Державне підприємство «Ніженський лісгосп». Джерелом інформації для розкриття цієї теми стали фактичні дані підприємства.

Курсова робота містить два розділи, перший з яких присвячений теоретичному підгрунтую організації бухгалтерського обліку малоцінних та швидкозношувані предмети на підприємстві, їх класифікації та оцінці, висвітленню законодавчої бази.

В залежності від того, яку роль відіграють різноманітні малоцінні та швидкозношувані предмети в процесі виробництва продукції, робіт і послуг, вони поділяються на такі групи: