Оцінка впливу діяльності підприємства на навколишнє середовище
25

Майно АТ складають основні фонди, обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображена в самостійному балансі. Джерелами формування майна АТ є:

  • Фінансові кошти, отримані від продажу акцій;
  • Кошти, отримані від діяльності по випуску та обігу цінних паперів;
  • Майно, передане засновниками у власність АТ;
  • Кредити банків та інших кредиторів;
  • Безоплатні або благодійні внески, пожертвування підприємств, установ, організацій, громадян України та іноземних підприємств, установ, організацій, громадян;

Річна виробнича потужність кар’єру становить:

-         корисна копалина:  проектна – 403тис. т., фактична – 280 тис. т.

-         розривна порода: проектна – 50тис. т., фактична – 50 тис. т.

-         гірнича маса : проектна – 453тис. т., фактична – 280 тис. т.

Площа кар’єрного поля – 39,6 га, санітарно - захисна зона кар’єрного поля – 500м, рік введення кар’єру в експлуатацію – 1945, розрахунковий термін існування кар’єру приблизно 92 роки. Загальна чисельність працівників – 204 осіб. Випуск продукції складає 1 млн. т на рік, в місяць в середньому працює 50 змін, тривалість кожної зміни – 7 годин.

Підприємство спеціалізується на розробці родовища відкритим способом із застосуванням підривних робіт. Основною сировиною являються рожеві, червоні і буруваті кварцити, що залягають могутніми шарами(50-70м) на невеликій глибині (2-3м), що спрощує процес видобутку даного матеріалу. Кварцит – унікальний по своїх властивостях камінь. Він має високу міцність, зносостійкість і декоративність, за незвичайну красу і міцність малиновий кварцит одержав назвупорфір по кольорі, що нагадує багряні одіяння візантійських операторів – василевсів і священиків.