Очистка стічних вод
99

Вибір освітлювальної арматури та способу прокладання кабелю виконаний з врахуванням характеристик навколишнього середовища і призначення приміщень. Норми освітлення приміщень прийняті відповідно до СНІП ІІ-4-79.

Експлуатація освітлювальних установок і контроль.

Експлуатація включає: регулярне очищення засклених прорізів і світильників від бруду; своєчасну заміну перегорілих ламп; контроль напруги в мережі; регулярний ремонт арматури світильників; регулярний косметичний ремонт помешкання. Для цього передбачені спеціальні пересувні візки з платформами, телескопічні східці, підвісні пристрої. Всі маніпуляції провадяться при відключеній напрузі. Якщо висота підвісу до 5м - обслуговуються східцевими драбинами (обов'язково 2 чоловіки). Контроль освітлення здійснюється не рідше 1 разу в рік шляхом виміру освітленості або сили світла за допомогою фотометра; наступне порівняння з нормативами.

Нормування шуму.

З метою нормування діапазон розбивається на октавні смуги: f1, f2, f3, f4. У кожній смузі знаходяться fср.

Отримано середньогеометричні частоти: 63, 125, 500, 1000, 2000, 4000, 8000 Гц. Нормованою характеристикою шуму є рівень звукового тиску L, тому що самий звуковий тиск і інтенсивність змінюються в широких межах і їх нормувати неможливо. Також людське вухо підпорядковується закону Вебера - Фехнера: принцип відносності сприйняття шуму людиною. Поширено частотний метод аналізу шуму. Вимір рівня звукового тиску на средньогеометричних частотах із наступним порівнянням по ГОСТам.

На КОс заходи щодо захисту від шуму розроблені відповідно до вимог СНИП ІІ-12-77 «захист від шуму», а також з врахуванням рекомендацій «Посібник з проектування і розрахунку шумогасіння будівельно-акустичними методами», розробленого НДІ будівельної фізики Державного будівництва.

Джерелом шуму системи вентиляції являються самі вентилятори, електродвигуни, повітрорегулюючі прилади.