Управління власним капіталом підприємства
3

Вступ

 

 

Майно підприємства складається з різноманітних матеріальних, нематеріальних та фінансових ресурсів - носіїв прав власності окремих суб’єктів, а також частки інвестованих коштів. Власний капітал є гарантією організації бізнесу.

Здійснюючи підприємницьку діяльність, підприємство неминуче використовує залучені кошти, тобто утворює борги. Боргові зобов’язання підтверджують права і вимоги кредиторів щодо активів підприємства. З використанням залучених коштів власний капітал визначається як різниця між вартістю його майна і борговими зобов’язаннями.

Власний капітал - це частина в активах підприємства, що залишається після вирахування його зобов’язань. Сума власного капіталу  - це абстрактна вартість майна, яка не є його поточною чи реалізаційною вартістю, а тому не відображає поточну вартість прав власників підприємства, На суму власного капіталу суттєво впливає оцінка активів і кредиторської заборгованості, що була застосована при створенні підприємства.

Власний капітал є основою для початку і продовження господарської діяльності будь – якого підприємства, він є одним із найістотніших і найважливіших показників.

Метою даної курсової роботи є розкрити суть управління власним капіталом на підприємстві. Для цього в даній роботі буде розглянуто наступні питання:

- форми та джерела власних ресурсів;

- формування власних фінансових ресурсів;

- дана оцінка вартості окремих елементів власного капіталу;

- розглянута дивідендна політика.