Модульно-рейтингова система оцінювання
19

60-65

E

Достатньо – виконання задовольняє мінімальні критерії

достатньо (“3”)

 

35-59

FX

Незадовільно потрібно працювати перед тим, як отримати позитивну оцінку

незадовільно (“2”)

Не зараховано

1-34

F

Незадовільно – необхідна серйозна подальша робота

незадовільно (“2”) (з обов’язковим повторним курсом навчання)

Не зараховано

 

Результати оцінювання успішності студента за кожним змістовим модулем реєструються за національною шкалою і шкалою ЕСТS в заліково-екзаменаційних відомостях та заносяться до Додатка до диплома.

Контроль знань і умінь студентів (поточний і підсумковий) з дисципліни здійснюється згідно з кредитно-модульною системою організації навчального процесу.

Поточний – під час виконання практичних, семінарських, лабораторних робіт, індивідуальних завдань (описових робіт (ОР), розрахунково-графічних робіт (РГР), розрахункових робіт (РР), написання рефератів), контроль за засвоєння певного модуля (модульний контроль). Форму проведення поточного контролю і систему оцінювання визначає відповідна кафедра.

Підсумковий – включає залік і екзамен.

Якщо навчальна дисципліна складається з 2-4 модулів, то кожен модуль може оцінюватись в умовних балах пропорційно обсягу часу, відведеному на засвоєння матеріалу цього модуля. Максимально можлива кількість умовних балів за навчальні заняття студента становить 70% (коефіцієнт 0,7) з урахуванням до 10% додаткових балів і 30% (коефіцієнт 0,3) припадає на екзамен (або залік) від загальної кількості умовних балів з навчальної дисципліни (табл. 3).

Рішенням кафедри за виконання робіт, які не передбачені навчальним планом, але сприяють підвищенню рівня знань та умінь студента з навчальної дисципліни (доповідь на студентській конференції, здобуття призового місця на олімпіадах, виготовлення макетів, наочних посібників тощо) може надаватись до