Зовнішньоекономічні зв’язки України з країнами Латинської Америки: стан та перспективи (на прикладі Аргентини)
5

Спеціалізація країни на виробництві товарів, для яких у неї є найкращі умови, дає змогу їй розширити їх випуск, використавши частину з них для продажу, а за виручені гроші закупити товари, яких не вистачає.

Зовнішньоекономічні зв’язки України в сучасних умовах стають могутнім засобом прискорення науково-технічного розвитку та інтенсифікації економіки.

Серед першочергових є відносини з найближчими сусідніми та з високо-розвинутими країнами, що розцінюється як явище цілком закономірне і виправдане в плані історичного досвіду, політичної доцільності, певного рівня розвитку економічних відносин, орієнтованих на останні досягнення науково-технічного прогресу.

Сучасні процеси глобалізації світової цивілізації та інтернаціоналізації економіки країн світу спонукають до більш поглибленого дослідження зовнішньоекономічних зв’язків України з країнами Латинської Америки.

Вивчення зовнішньоекономічних зв’язків України з країнами Латинської Америки є актуальною темою сьогодення. Оскільки саме вони впливають на економічний, соціальний розвиток, а від їх рівня залежить якість життя населення.

Предмет дослідження: особливості експортно-імпортної та інвестиційної діяльності України та Аргентини.

Об'єктом дослідження є зовнішньоекономічні відносини між Україною та Аргентиною.

Мета дипломної роботи - охарактеризувати зовнішньоекономічні зв’язки України з країнами Латинської Америки, розкрити особливості експорту та імпорту товарів та послуг, виявити проблеми та перспективи співробітництва між країнами.