Обгрунтування заходів вдосконалення виробничої структури підприємства
45

ґрунтово-кліматичними умовами, а предметами праці є живі організми – рослини і тварини, які розвиваються за певними біологічними законами.

У сільському господарстві період виробництва не збігається з робочим періодом. Особливість сільського господарства України полягає в тому, що за географічним розташуванням воно має сприятливі природно-кліматичні та економічні умови для ведення майже всіх видів виробництва. Наша країна також має високо родючі землі, достатню кількість водних ресурсів, великий виробничий потенціал, працелюбний народ, але все це використовується.

Особливість сільського господарства України полягає в тому, що за географічним розташуванням воно має сприятливі природно-кліматичні та економічні умови для ведення майже всіх видів виробництва. Наша країна також має високо родючі землі, достатню кількість водних ресурсів, великий виробничий потенціал, працелюбний народ, але все це використовується незадовільно через відсутність виваженої економічної політики держави.

Удосконалення галузевої структури сільськогосподарських підприємств є одним із факторів підвищення ефективності виробництва.

Виробнича структура є однією з найважливіших структурних змінних і її корекція потребує перебудови в організаційній і управлінських структурах сільськогосподарського підприємства.