Обгрунтування заходів вдосконалення виробничої структури підприємства
5

- дати характеристику правовому регулюванню виробничо-господарської діяльності сільськогосподарських підприємств;

- охарактеризувати діяльність підприємства;

- дати оцінку фінансового стану підприємства за 2008-2010 роки;

- провести аналіз існуючої виробничої структури підприємства;

- розробити заходи щодо вдосконалення виробничої структури підприємства та їх економічної ефективності.

Предметом дослідження є теоретико-методологічні та практичні аспекти формування, функціонування та вдосконалення виробничої структури агроформування Поліського району.

Об’єктом дослідження виступає СФГ «Поліське» Поліського району.

Методи дослідження. Теоретичною і методичною основою дослідження є системний метод пізнання закономірностей розвитку аграрного підприємства, а також низка загальнонаукових і специфічних методів, які в сукупності дають змогу детально дослідити процес удосконалення виробничої структури підприємства.

Розв’язанню проблем удосконалення виробничої структури та спеціалізації агроформувань присвячено низку праць економістів-аграрників – А.П. Азізова, В.Я. Амбросова, В.Г. Андрійчука, І.Ф. Баланюка, О.А. Біттера, В.В. Зіновчука, П.К. Канінського, М.Й. Маліка, В.М. Нелепа, П.Т. Саблука, В.І. Ткачука, В.В. Юрчишина та ін. Однак формування оптимально збалансованої структури виробництва в аграрних підприємствах на рівні досліджуваного регіону з урахуванням його особливостей потребує поглибленого вивчення. Залишаються мало дослідженими теоретико-методологічні основи виробничої структури сільськогосподарських підприємств.

Для досягнення визначеної в бакалаврській роботі мети застосовано такі методи: економіко-математичний – для оптимізації виробничої структури на підприємстві; монографічний – для вивчення особливостей функціонування окремого аграрного підприємства; розрахунково-конструктивний – для визначення параметрів прогнозної діяльності агроформуванння; статистико-економічний