Ресурси підприємства та їх структура
27

РОЗДІЛ ІІ. ЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ ТА РІВЕНЬ ВИКОРИСТАННЯ ВИРОБНИЧИХ РЕСУРСІВ ВАТ “БРУСИЛІВСЬКИЙ МОЛОЧНОКОНСЕРВНИЙ КОМБІНАТ”

 

2.1. Характеристика виробничо-фінансової діяльності підприємства

 

 

 

 

 

Відкрите акціонерне товариство “Брусилівський молочноконсервний комбінат” створено відповідно до спільного рішення регіонального відділення Фонду Державного майна України по Житомирській області. Знаходиться підприємство в м. Брусилові, по вул. Б. Хмельницького, 92, Житомирської області.

Підприємство є юридичною особою, здійснює свою відповідальність відповідно до чинного законодавства України. Воно є власником основних засобів та обігових коштів, матеріальних цінностей переданих йому засновниками та акціонерами, продукції виробленої в результаті господарської діяльності та доходів отриманих від своєї діяльності. Як юридична особа, підприємство має самостійний баланс, поточні рахунки як в національній так і в іноземній валютах; має товарний знак.

Метою діяльності підприємства є отримання прибутку за рахунок наукової, виробничої та підприємницької діяльності.

Основний вид діяльності підприємства це виробництво продуктів харчування, зокрема переробка та обробка молока, виготовлення різноманітної молочної продукції. Підприємство займається заготовкою молока від населення та колективних сільськогосподарських підприємств в Брусилівському районі та сусідніх районах Олевському, Народицькому, Лугинському та Малинському. В цих районах підприємство має відповідно приймальні пункти в яких проводиться первинна обробка молока і потім воно поступає на підприємство. Тут сировина, проходячи лабораторний аналіз, поступає в цеха переробки.  Основний вид продукції яке випускає підприємство – згущене молоко розфасоване в жерстяні банки №7 та №4. Кондитерським фабрикам молоко згущене реалізується розливом. Частину сировини (молоко охолоджене) підприємство реалізує іншим молочним комбінатам України.