Дослідити структуру потенціалу підприємства. Визначити цілі. Визначити напрямки підвищення потенціалу підприємства
5

лісопродукції та послуг.

Виробничий потенціал лісгоспу включає:

- потенціал основних фондів;

- потенціал зворотних фондів;

- потенціал нематеріальних активів;

- потенціал технологічного персоналу;

- потенціал землі і природнокліматичні умови.

 Фінансовий потенціал лісгоспу – це обсяг власних, позичених та залучених фінансових ресурсів, що є у розпорядженні підприємства, для здійснення поточних і перспективних витрат. Головним складником фінансового потенціалу підприємства є інвестиційний, тобто наявні і приховані можливості підприємства для здійснення простого і розширеного відтворення.

Відтворення потенціалу ДП «Поліський лісгосп» – це процес безперервного відновлення всіх його складових. Це сукупність матеріально-технічних, нематеріальних, фінансових та інших ресурсів капіталу, які перебувають у розпорядженні підприємства і можуть бути додатково залучені й використані для відтворення потенціалу підприємства.

Суб’єктивні складові пов’язані з суспільною формою їх виявлення. Вони не споживаються, а складають передумови, загальноекономічні, загальногосподарські і соціальні фактори раціонального споживання об’єктивних складників. Суб’єктивні складники потенціалу впливають на розвиток основних факторів виробництва лісо продукції і набувають вирішального значення.

До суб’єктивних складників потенціалу ДП «Поліський лісгосп» можна віднести:

- науково-технічний потенціал;

- управлінський потенціал;

- потенціал організаційної структури управлення;

- маркетинговий потенціал.