Визначення ключових факторів успіху фірми (стратегія підприємства)
47

підприємства АТВТ «Радомишльський пивзавод» орієнтуються на вужчу кількість покупців, ніж та, яка є в підприємства-конкурента.

Велику увагу АТВТ «Радомишльський пивзавод» надає цінностям, що стосуються партнерів, постачальників, акціонерів, дистриб’юторів. Це дуже важливо для процвітання бізнесу і для міцного, стійкого та стабільно зростаючого позиціонування на ринку. Чим сильніший бізнес, тим відповідно більше у підприємства з’являється можливостей організувати суспільно-корисні заходи та приділяти значну увагу захисту навколишнього середовища.

Порівнюючи таку складову як організаційна робота, то можемо стверджувати, що керівництво підприємства АТВТ «Радомишльський пивзавод» надзвичайно цінує своїх працівників. Також значна увага приділяється їх самореалізації. На такому підприємстві працівники відчувають свою значущість та захищеність. Відповідно підвищується ефективність роботи. Отже, цінності підприємства АТВТ «Радомишльський пивзавод» є більш широко-аспектними та продуманими, спрямовані на задоволення інтересів покупців – споживачів пива, потенційних споживачів, працівників підприємства, партнерів по бізнесу.

У цінностях підприємства АТВТ «Радомишльський пивзавод» чітко прослідковується орієнтація на прогресивне майбутнє, ніж у цінностях підприємства ВАТ «Бердичівський пивоварний завод». У цінностях підприємства ВАТ «Бердичівський пивоварний завод» не акцентується увага на вигоді від бізнесу, проте особливої уваги заслуговує своєрідне ставлення до споживачів пива та бачення підприємством поняття краси. Краса відображається у простому вмінні бути природнім, бути самим собою. Таке бачення додає оригінальності підприємству ВАТ «Бердичівський пивоварний завод» [5, c.98].