Розробка інформаційної системи загальноосвітнього навчального закладу з використанням PHP і MYSQL
53

cPanel [26]).

Умовно можна виділити такі види веб-хостингу:

  1. Безкоштовний хостинг – обмежений порівняно з платним сервіс. Як правило це хостинг, що надається з рекламною метою для проби. Часто при використанні безкоштовного хостингу провайдер розміщує на усіх сторінках клієнта рекламні оголошення.
  2. Звичайний хостинг – веб-сайт розміщується на одному сервері разом з багатьма іншими сайтами. Усі вони ділять між собою ресурси сервера: оперативну пам’ять, процесор, IP-адреси.
  3. Реселінг – цей сервіс надає можливість клієнтам самим ставати хостинг-провайдерами. Для цього їм надається місце для зберіганні інформації та інструментарій.
  4. Віртуальний виділений сервер. При такому підході сервер провайдера розділяється на кілька віртуальних серверів. Кожний клієнт при цьому працює немов би з виділеним сервером, однак в дійсності він розділяє сервер та його ресурси з багатьма іншими користувачами.
  5. Виділений сервер. Користувач отримує у своє розпорядження окремий сервер і повністю використовує його ресурси. Клієнт отримує права адміністратора системи.
  6. Сервіс «Колокєйшн» дуже подібний на попередній пункт, але тут сервер належить клієнту, а хостинг-провайдер тільки розміщує його у своєму дата-центрі та забезпечує технічне обслуговування.
  7. Кластерний хостинг – сервіс, що використовує декілька (або багато) серверів. Навантаження з обробки запитів розподіляється рівномірно (чи пропорційно до завантаженості) між серверами, що входять до кластеру. Як наслідок, забезпечується гарна швидкодія. Крім того, вихід з ладу одного сервера не впливає на роботу сайту.