Розробка інформаційної системи загальноосвітнього навчального закладу з використанням PHP і MYSQL
9

Організація функціонування веб-сайту органу виконавчої влади передбачає затвердження його внутрішнього порядку інформаційного наповнення з визначенням конкретних структурних підрозділів та посадових осіб, відповідальних за своєчасну підготовку і подання інформації та її зміст за кожним тематичним напрямом, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 04.01.2002 №3 "Про Порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади" [28]. Структура головної сторінки веб-сайту органу виконавчої влади повинна відповідати структурі головної сторінки Єдиного веб-порталу.

Класифікація інформаційних матеріалів. Матеріали, що складають інформаційне наповнення веб-сайту органу виконавчої влади, за своїм характером можуть бути розподілені на три категорії:

  • статичні матеріали;
  • динамічні матеріали;
  • потокові. 

До категорії статичних належать матеріали, які повинні  зберігати свою актуальність протягом великого часу. Статичні матеріали технічно реалізуються у вигляді  HTML-сторінок, що містять текстові, графічні та мультимедійні  складові. До категорії динамічних належать матеріали, актуальність яких зберігається лише протягом обмеженого часу, через що вони повинні систематично оновлюватися. Характерною рисою динамічних матеріалів є те, що рішення про їх оновлення, навіть повністю зумовлене зовнішніми обставинами, приймається і виконується адміністратором сайту.

Форма організації динамічних матеріалів – бази даних разом з  інформаційно-пошуковою системою. Технічно динамічні матеріали реалізуються у вигляді екранних форм, що генеруються спеціальним програмним забезпеченням.  Представлення їх здійснюється за викликом