Облік розрахунків з бюджетом за податками
24

група 4  -  електронно-обчислювальні машини, інші машини для автоматичного  оброблення  інформації,  пов'язані  з  ними  засоби зчитування   або  друку  інформації,  інші  інформаційні  системи, комп'ютерні  програми,  телефони  (у  тому   числі   стільникові), мікрофони  і  рації,  вартість  яких перевищує вартість малоцінних товарів   (предметів). 

Сума  амортизаційних  відрахувань  звітного  періоду визначається як сума амортизаційних відрахувань,  нарахованих  для кожного  із  календарних кварталів,  що входять до такого звітного період.

Сума амортизаційних    відрахувань   кварталу,   щодо   якого проводяться  розрахунки,   визначаються шляхом застосування норм амортизації  до балансової вартості груп основних  фондів  на  початок такого розрахункового кварталу.

Суми амортизаційних  відрахувань  вилученню  до  бюджету   не підлягають, а також не можуть бути базою для нарахування будь-яких податків, зборів (обов'язкових платежів).

Інформація щодо податку на прибуток відображається у Декларації з податку на прибуток підприємства (Додаток А).

 

 

2.3.  Особливості обліку ПДВ

 

 

Згідно із Законом України „Про податок на додану вартість” платниками податку є будь-яка особа, яка:

-         здійснює або планує здійснювати господарську діяльність та реєструється за своїм добровільним рішенням як платник податку на додану вартість;

-         підлягає обов’язковій реєстрації як платник податку на додану вартість;

-         імпортує товари (супутні послуги) в обсягах, що підлягають оподаткуванню податком на додану вартість.