Мікропроцесори та мікроЕОМ
2

Вступ

В теперішній час мікропроцесори та мікроЕОМ широко використовуються як основні елементи цифрових обчислювальних пристроїв різного призначення  та як пристрої обробки інформації у радіотехнічних системах.

У зв’язку з цим в учбових програмах підготовки радіоінженерів відводитися серйозне значення вивченню мікропроцесорних систем.

Основна мета курсової роботи – отримання практичних навичок у розробці апаратних та програмних засобів мікропроцесорних систем  різного призначення.

В даній курсовій роботі необхідно розробити аналогово-цифровий перетворювач із можливістю вибору типу фільтра для цифрової фільтрації (ФВЧ, ФНЧ,ПФ) за допомогою клавіатури з 11 клавіш та індикацією типу фільтра на індикаторі, а також забезпечити можливість переходу мікроконтролерів в генерацію прямокутних імпульсів з періодом Т=3мс та довжиною імпульсу τ=2,5мс.

Для поглиблення знань в області розробки мікропроцесорних систем пропонується використати в проектованому пристрої три типи мікроконтролерів різних виробників із різними структурами та системами команд.

В даній  курсовій роботі застосовуються такі мікроконтролери:

- однокристальний мікроконтролер фірми

Аnalog Devices на ядрі MCS-51 – AduC812;

- однокристальний мікроконтролер фірми Microchip - PIC16F84;

- однокристальний мікроконтролер фірми ATMEL - AT90S2313;