Мікропроцесори та мікроЕОМ
3

        1. Розробка функціональної схеми мікропроцесорної системи

 

Функціональна схема реалізованого цифрового фільтру включає слідуючи пристрої:

1 Мікроконтролер ADuC812, який здійснює функцію перетворення та фільтрацію сигналу. В середині якого АЦП та ЦАП

2 Мікроконтролер  AT90S2313 фірми Atmel, що застосовується для керування пристроєм відображення номеру вагових коефіцієнтів Даний мікроконтролер по перериванню приймає кодову інформацію і як наслідок або виводить на індикатор номер фільтру, або переходить в режим генерування відеоімпульсів.

3 Мікроконтролер PIC16F84 , що використовується для формування  переривання зміни номеру вагових коефіцієнтів та опитування клавіатури, за допомогою якої задається потрібний номер фільтру. Цей номер передається до інших двох мікроконтролерів, одночасно з сигналом готовності, який забезпечує переривання і читання мікроконтролерами нового коду.

4 Індикатор виводу інформації, який з’єднаний з АVR , зібраний з трьох 8- сегментних індикаторів з загальним анодом.             

Функціональна схема мікропроцесорної системи представлена в додатку 1.

Опис функціонування МПС: на вхід АЦП (ADuC812) подається аналоговий сигнал, який потребує перетворення у цифровий код. В ньому він оцифровується, згідно виду цифрового фільтру, обробляється та перетворюється в аналоговий сигнал. По зовнішньому перериванню INT0 мікроконтролер здійснює зміну вагових коефіцієнтів фільтру або переходе в режим генерування відіоімпульсів у відповідності із кодом, встановленим на виводах P1.0-P1.2 порту Р1.

МПС має можливість змінити відповідний набір вагових коефіцієнтів цифрового фільтра. Ця функція реалізується на мікроконтролері PIC16F84. До