Робота з анімацією засобами програми Adobe Flash Professional
2

ВСТУП

 

В данній роботі буде розглянуто роботу з анімацією засобами програми Adobe Flash Professional.

Анімація – (з лат. anima — душа і похідного фр. animation — оживлення)

— вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом зйомки послідовних

фаз руху намальованих (графічна мультиплікація) або об'ємних (об'ємна

мультиплікація) об'єктів. Ці твори називають анімаційними або

мультиплікаційними фільмами (мультфільмами). Перші мальовані фільми

були випущені в 1908 у Франції, а об'ємні — в 1911 у Росії.

Комп'ютерна анімація (від англ. animation – оживлення) – це сукупність

засобів та методів, зорієнтованих на одержання на екрані ЕО динамічних

графічних зображень, тобто з пересуванням та зміною форми зображень. Для

створення анімації генеруються послідовність кадрів, що дещо відрізняються

один від одного, і в такий спосіб створюється ілюзія руху та зміна форми

об'єктів.

Першим кроком у технології візуальних ефектів була придумана в 1961 році Айвеном Сазерлендом система Sketchpad, яка започаткувала еру комп'ютерної графіки. В цій системі за допомогою світлового пера користувачі могли створювати малюнки безпосередньо на екрані монітора. В 1967 році Сазерленд разом з Девідом Евансом розпочали роботу по створенню навчального курсу комп'ютерної графіки. В університеті штату Юта (США), де були започатковані такі дослідження, в цей час працювали: Джим Кларк — засновник компанії Silicon Graphics Inc., Ед Кетмелл — один з піонерів у галузі створення фільмів за допомогою комп'ютера, Джон Варнок — засновник компанії Adobe Systems і розробник таких відомих продуктів, як Photoshop і PostScript. Спочатку об'ємне зображення об'єктів формували на основі набору геометричних фігур (найчастіше трикутників). При цьому геометричні фігури мали однотонну заливку, а об'єкти переднього плану закривали ті, що розміщені на задньому плані. Adobe Flash (вимовляється колишня назва  «Macromedia Flash»)  мультимедійна та програмна платформа використовувана для авторської розробки векторної графіки, анімації, ігор і насичених інтернет-застосунків (RIA), які можна переглядати, програвати чи виконувати в Adobe Flash Player.

Сфера використання Flash різна, це можуть бути ігри, веб-сайти, презентації, банери і просто мультфільми. При створенні продукту можна використати медіа, звукові та графічні файли, можна створювати інтерактивні інтерфейси та повноцінні веб-програми із використанням PHP та XML.

Adobe Flash — це середовище для створення застосунків під Flash платформу (Flash Platform), разом з нею існують й інші інструменти (середовища): Adobe Flash Builder, Flash Development Tool (FDT), та інші.

Flash-Файли мають розширення .swf і для перегляду вимагають наявності Adobe Flash Player, що може бути встановлений як плагін у браузер. Flash Player поширюється безкоштовно через сайт Adobe. Вихідні файли з розширенням .fla створюються в середовищі розробки Macromedia Flash, а потім компілюються в зрозумілий для Flash Player формат — .swf .