Робота з анімацією засобами програми Adobe Flash Professional
3

В основі Flash лежить векторний морфінг, тобто плавне «перетікання» одного ключового кадру в інший. Це дозволяє робити досить складні мультиплікаційні сцени, задаючи лише кілька ключових кадрів для кожного персонажа.

Другий «кит» Flash'а  повна програмованість. Flash використовує мову програмування ActionScript, яка за синтаксисом є схожою із JavaScript. Остання версія мови (ActionScript 3.0) є повноцінною об'єктно-орієнтованою мовою. Технологія векторного морфінга застосовувалася задовго до Flash. У 1986 році була випущена програма Fantavision, що використала цю технологію. У 1990 році на цій технології була випущена гра Another World, а двома роками пізніше — Flashback.

Історія Flash почалася у 1995, коли після придбання програми для анімації FutureSplash Animator, компанія Macromedia випустила вже власний продукт під назвою Flash. Спочатку це була програма для створення нескладної анімації, але після 4-ої версії і з появою вбудованої скриптової мови ActionScript, ця програма перетворилася у дійсно потужний продукт. Останньою на сьогоднішній день офіційною версією програми є Adobe Flash CS6.

 

Мета: удосконалення учнем теоретичних і практичних знань з обраної професії, вироблення умінь та навичок практичної роботи.

Завдання: набуття вмінь та навичок:

  •            Роботи на комп’ютері;
  •            Працювати в Adobe Flash, виконувати всі дії з

анімацією;

  •            Опрацьовувати інформацію та вміти переносити її на машинні

носії;

  •            Систематизувати, закріплювати та розширювати теоретичні та

практичні знання з професії та застосовувати ці знання під час

розв’язання конкретних завдань;

  •            Самостійної роботи під час розв’язання теоретичних та

практичних завдань, що висвітлюються в курсовій роботі;

  •            Підготовки доповіді та наочних матеріалів, що передають

основний зміст роботи та пропозицій учня, з їх подальшим

публічним захистом.