Розроблення комунікаційної кампанії корпорації «АВК» та оцінювання її ефективності
25

У комунікаційній діяльності корпорація має відділ директ-маркетингу, метою якого є підтримка довготривалих і гарних стосунків з дистриб’юторами, інформувати про новинки та вигідні пропозиції та пошук нових посередників. Розрахувавши ефективність звернень, можемо сказати що вони є доцільними.

PR-діяльність також є невід’ємною частиною комунікацій «АВК». Засобами PR-активності компанії є: прес-релізи, написання статей на сайті корпорації та бізнес-журналах, презентації новинок, публічні виступи керівника компанії, проведення прес-конференцій з різною цільовою аудиторією, освітні семінари-тренінги для журналістів регіональних ЗМІ та проведення брифінгів. Також компанія «АВК» проводить безкоштовні екскурсії по фабрикам корпорації для школярів.

Компанія «АВК» активно займається спонсорською діяльністю, яка охоплює і сфери спорту, і культури, і соціальній сфері. Благодійні пожертвування в дитячі будинки Дніпропетровська. Кондитерська Компанія «АВК» активно займається виставковою діяльністю.

Мерчандайзинг також займає свою частку в комунікаційній кампанії підприємства. Від нього залежить впізнаваність продукції компанії на полицях магазинів та супермаркетів.

Прорахувавши синергетичний ефект від застосування комплексу маркетингових комунікацій ми отримали  1,447. Отже, при одночасному використанні всіх інструментів комунікацій прибуток компанії збільшиться у 1,447 рази.