Побудова корпоративної мережі з можливістю передачі відеозображень на відстань
29
  1. Цифрова обробка сигналів. Використання сучасних технологій дозволяє значно розширити спектр додаткових можливостей при роботі з зображенням і звуком.
  2. Детектори руху. Функція дозволяє виявляти наявність будь-яких об’єктів, що переміщаються [10].

1.2.6 Монітори та їх типи

Монітор служить для візуального відображення інформації, що надходить із камери, відеореєстратора, чи іншого пристрою. В даний час

в системах безпеки найбільше часто використовуються чорно-білі монітори з розміром діагоналі 9" (23 см), 12" (31 см) і 17" (43 см), кольорові монітори - 14" (36 см) і 21" (51 см). Монітори існують у стандартному й у професійному виконанні. Професійні типи відрізняються від простих стандартних моніторів у наступному [12]:

  1. споживана напруга, частота мережі (230 В/50 Гц – стандартні, 110-240 В/45-60 Гц - професійні);
  2. дозволяюча здатність не менше 600 тв-ліній (професійні монітори надають значно більш високу дозволяючу здатність, більш 600 тв-ліній);
  3. висока напруга (стабілізоване джерело високої напруги);
  4. фіксація рівня чорного;
  5. поділ потенціалів.

Як стандартні монітори в кольорових відеоустановках часто використо-вуються монітори для комп’ютерів. Монітори виготовляють багато фірм: "Hitachi", "Panasonic", "Sony", "Sanyo", "Tohciba" (Японія), "Burle", "Sensormatic" (США), "Samsung", "Kokom" (Корея), "Hi-Sharp", "Mintron" (Тайвань), і ін.

1.2.7 Система передачі

Для передачі відеосигналу від камери до центрального устаткування (пристрою обробки відеозображення) можуть використовуватися різні способи: