Організаційні та методичні засади обліку, аналізу і аудиту основних засобів на підприємстві
3

ВСТУП

Основні засоби займають, як правило, основну питому вагу в загальній сумі власного капіталу підприємства. Від їх якості, вартості, технічного рівня, ефективності використання багато в чому залежить кінцеві результати діяльності підприємства.

Поряд з розкриттям сутності та методики обліку основних засобів особливої актуальності набувають дослідження проблеми нарахування амортизації, розвитку та вдосконалення в цілому системи амортизації, уточнення її ролі у відтворювальному процесі, а також фінансового контролю ефективності використання основних засобів у виробничому процесі.

Вагомий внесок у розвиток теоретичних засад і методичних підходів до вирішення проблем обліку основних засобів внесли вчені-економісти М.Я.Дем’яненко, Г.Г.Кірейцев, М.Т.Білуха, О.М.Голованов, Л.І.Гомберг, М.В.Кужельний, Л.К.Сук, В.П.Завгородній, В.Ф.Палій, В.В.Сопко, В.Г. Лінник, Н.Ф.Огійчук та інші вчені.

Теоретична й практична значимість обліку основних засобів, недостатній рівень їх дослідження стосовно сучасних потреб управління та дискусійність багатьох теоретичних положень обумовили вибір теми і визначили цільову спрямованість дослідження.

Метою проходження практики є дослідження методики викладання обліку основних засобів підприємства.

Досягнення вказаної мети передбачає послідовне вирішення таких завдань:

- розкрити актуальність обраної теми дослідження;

- розглянути формування бібліографічного списку обліку основних засобів;

- подати текст доповіді за темою «Поняття основних засобів бюджетних установ та нормативне регулювання їх обліку» для участі у науковій конференції;

- надати наукову статтю «Класифікація основних засобів бюджетних установ»;

- скласти план проведення лекції;