Методичка MS Word 2010 з відповідями до лаб
5

клітинок, організованих у стовпці і рядки, і завжди є частиною робочої книги. Клітинка - це основний елемент електронної таблиці лише в ній може міститися якась інформація (значення або формула)

Image104
Структура клітинки Excel:

1-й рівень містить видиме на екрані зображення (тобто відформатований текст або результат обчислення формули).

2-й рівень містить формати клітинки: формат чисел, календарних дат, шрифти, вирівнювання тексту в клітинці, вид рамки, фонове забарвлення клітинки.

3-й рівень – це рівень змісту, саме тут міститься значення клітинки, яке може складатися з тексту, числа, календарної дати чи вбудованих функцій.

4-й рівень – службовий, він може містити ім'я клітинки, це ім'я може використовуватися в формулах і функціях, при цьому забезпечується абсолютна адресація даної клітинки, також тут знаходиться інформація про захист клітинки від змінювання.

5-й рівень містить примітки до даної клітинки (довільний текст). Якщо клітинка містить примітку, то в правому верхньому куті з'являється відмітка, якщо навести курсор на таку клітинку, то текст примітки випливе біля курсору.

Кожна клітинка має адресу: яка складається з імені стовпця і номеру рядка. Наприклад: А1- це  адреса верхньої лівої клітинки на робочому листі.

Блоки клітинок. Для роботи з кількома клітинками відразу необхідно виділити блок. Це виконується так: клацнувши на клітинці і утримуючи кнопку миші, протягніть по аркушу покажчиком. При