Маркетингова діяльність у сфері послуг та напрями її вдосконалення
7

В даній дипломній роботі представлено дослідження ставлення споживачів до послуг, обґрунтовано стратегію розвитку підприємства за допомогою SPSCE-аналізу та інструментів портфельного аналізу.

В роботі також використані такі загальнонаукові та спеціальні методи дослідження як ABC–аналіз,  кластер ний аналіз, методи експертних оцінок та методи інвестиційних розрахунків. 

Інформаційною базою дослідження є нормативна та законодавча база України, наукова література з проблем маркетингового управління на підприємстві, та страхового маркетингу, публікації в періодичних виданнях та в мережі Інтернет, статистичні дані Держкомстату України, матеріали звітності ВАТ УСК «Дженералі Гарант» та власні дослідження автора.

Практична цінність дослідження полягає в тому, що його результати можуть бути використані керівництвом ВАТ УСК «Дженералі Гарант» для вдосконалення її маркетингової діяльності.

Дипломна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел й додатків. Основний зміст роботи викладений на 99 друкованих сторінках формату А4, робота містить 40 таблиць, 9 рисунків та посилання на 37 літературних джерел.