Блокований житловий будинок в м. Полтава
15

16.Вказівки про методи здійснення

інструментального контролю та якості споруд

 

Розбивочні роботи на будівельному майданчику виконуються згідно проекту виробництва робіт (геодезичних), розробленим на основі СНіП 3.01.03-84 “Геодезические работы на строительстве”.

Позначки планової та висотної основ, які закладені на території будівництва, належать акту здачі на збереження замовнику та керівнику будівельної ділянки. Відстань від місця закладки до контуру споруди, що будується, не повинна бути меншою висоти останньої (тобто будинку).

Проект розміщення всіх позначок  нівелірування на території будівництва складається із врахування забезпечення ними об‘єктів, що будуються на всіх стадіях їх зведення, які передбачаються генеральним планом.

При визначенні місцезнаходження нівелірних позначок повинні бути враховані: ситуація місцевості та розміщення на ній              існуючих споруд, дорожня мережа та рух транспорту в період будівництва, переміщення гранта із котлованів та траншей та інші фактори, які впливають на зміну позначок по висоті.

 

17.Заходи по охороні оточуючого середовища

 

             Тимчасові автомобільні дороги та під’їзді шляхи влаштовують із врахуванням вимог по запобіганню ушкоджень сільськогосподарських угідь та деревної рослинності (якщо це та інше мається).

  • Рекультивацію земельних угідь виконують згідно рішенням, які передбачені робочим проектом із врахуванням пропозицій замовника.