Бренд та механізм його створення
3

 

 

Вступ

У ХХІ столітті економіка та суспільство не зупинились у своєму розвитку. Величезні об’єми інформації стали доступні усім і кожному, ринок повністю насичений різноманітними товарами, конкуренції досягає небачених висот, а вільного часу для вибору в споживачів все менше і менше. В таких умовах привернути увагу споживача та завоювати його прихильність а лояльність стає набагато важче.

Найефективніший при цьому інструмент та цінність у маркетингу – бренди. Сьогодні кожна організація хоче мати бренд. За межами природного світу  торгових марок виробників, дистриб'юторів і товарів повсякденного попиту, чиї бренди  конкурують на рівних, брендинг стає стратегічною  темою у всіх сегментах ринку: у сфері високих технологій, товарів широкого споживання, комунальних послуг,комплектуючих  виробів,  обслуговування, В2В, в фармацевтичних лабораторіях, недержавних і некомерційних організаціях. Всі розглядають можливість використання брендингу. Тому актуальність даної курсової роботи в тому, що на ринку в умовах процесів глобалізації, посиленої конкуренції, супернасиченості, вільного доступу споживачів до інформації мало виробляти якісний товар, або розробити вдалу цінову політику. При створенні сильного бренду компанія завоює не тільки довіру, але й щиру прив’язаність споживачів, і вони не проміняють товар улюбленого бренду на інший, навіть якщо той буде дешевшим або вищої якості. Адже бренд – це не просто гарантія певних характеристик товару, це певна філософія, образ, який споживач поділяє, купуючи товари певного бренду.

Ступінь дослідження даної теми, на мою думку, є достатнім. Теми бренду у своїх працях торкались такі вчені та спеціалісти з маректингу, як Ф. Котлер, К. Келлер, Д. Огілві, Ж.-Н. Капферер. Менше уваги приділено сучасним концепціям брендингу, основною з яких є емоційний брендинг.