Дослідження ділової активності та ефективності підприємства ТОВ «КОРСАР»
2

ВСТУП

В умовах ринкових відносин та нестабільності економічної системи України, підприємство повинне прагнути до одержання максимального прибутку при мінімальних затратах, а також проявляти на ринку ділову активність, що дозволить підприємству міцно утримувати позиції збуту на ринку своєї продукції. Це обумовлює стратегію збільшення прибутку та, в першу чергу, якісної оцінки ділової активності та ефективності господарювання підприємства. Оцінка ділової активності передбачає визначення результативності діяльності суб'єкта господарювання шляхом застосування комплексної оцінки ефективності використання виробничих і фінансових ресурсів, що формують оптимальне співвідношення темпів зростання основних показників, а також зумовлюють проміжні та кінцеві результати діяльності.

Актуальність теми курсової роботи, її теоретичне та практичне значення  обумовлене тим, що дедалі частіше підприємці зіштовхуються з радикальними змінами в економіці, які потребують навичок та вмінь зіставляти розміри вкладених ресурсів з проміжними та кінцевими результатами їх використання, адже це безпосередньо впливає на фінансово-економічний стан підприємства, а також тісно пов’язане з ним.

Метою курсової роботи є розгляд аспектів ділової активності господарювання підприємства, аналіз та дослідження ефективності його діяльності на матеріалах ТОВ «Корсар», вибір найоптимальнішої стратегії прибутковості.

Основними завданнями курсової роботи є:

1)визначення динаміки та структури майна підприємства;

оцінка ділової активності підприємства;

3)виявлення ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства;

4)розробка фінансової стратегії на наступний рік з метою посилення ділової активності підприємства;