Інформаційні агентства Німеччини: «Дойче прес агентур» (ДПА), «Альгемайнер дойчер нахрихтендинст» (АДН)
9
  • заяву подано до закінчення року з дня набрання законної сили рішенням суду про припинення діяльності цього інформаційного агентства.

Реєструючий орган надсилає письмове повідомлення про відмову в державній реєстрації протягом семи днів з дня одержання заяви про державну реєстрацію інформаційного агентства від засновника (співзасновників), в якому зазначаються передбачені цим Законом підстави відмови.

Порушення встановленого Законом порядку державної реєстрації (перереєстрації) або відмова в державній реєстрації (перереєстрації) може оскаржуватися в суді.

Наказ Міністерства юстиції України № 12/5 від 21 лютого 2006 року «Про затвердження Положення про державну реєстрацію інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності» більш детально регламентує зазначені організаційні питання реєстрації.

Так, після успішної реєстрації Видача свідоцтва засновнику або його представнику оформляється відповідним записом у книзі обліку виданих свідоцтв про державну реєстрацію інформагентства, яку веде Мін’юст. Книга обліку виданих свідоцтв про державну реєстрацію інформагентства є документом постійного зберігання. Свідоцтво про державну реєстрацію інформагентства має необмежений строк дії.

Наказом Міністерства юстиції України № 412/5 від 21 червня 2007 року затверджено Положення «Про Дежавний реєстр друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності», яке встановлює порядок створення, ведення Державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності {далі - Реєстр) та користування ним. Держатель Реєстру є Міністерство юстиції України, що забезпечує його функціонування.

Реєстр – це електронна база даних, яка містить інформацію про всі друковані засоби масової інформації, додатки до друкованих засобів масової інформації у вигляді видань газетного та журнального типу, що видаються на території України, незалежно від сфери розповсюдження, тиражу і способу їх