Формування писемної мовленнєвої компетенції на середньому етапі вивчення англійської мови
5

Володіння людиною відповідною компетенцією позначається терміном "компетентність". Якщо компетенція є наперед заданою нормою освітньої підготовки, то компетентність - це якість особистості, яка необхідна для якісної продуктивної діяльності в певній сфері.
Актуальність дослідження. Із розвитком людства збільшується попит на вивчення англійської мови, а від цього випливає те, що з’являються проблеми при письмі та говорінні на середньому етапі вивчення англійської мови. Тому важливо визначити причини цих проблем.
Об’єкт дослідження: англійська мова на середньому етапі її вивчення.
Предметом дослідження є формування писемної мовленнєвої компетенції на середньому етапі вивчення англійської мови.
Мета дослідження вивчити і науково обґрунтувати проблеми при формуванні писемної і мовленнєвої компетенції вивчення англійської мови.

Завдання дослідження:

1)    Визначити проблеми при формуванні письма та говоріння на англійській мові;

2)    Дослідити основні вміння та навички на середньому етапі вивчення англійської мови;

3)    Зясувати сучасний стан досліджуваної проблеми, проаналізувавши науково-теоретичну та навчально-методичну літературу.

Іноземна мова є важливим засобом міжкультурного спілкування, вона сприяє вербальному порозумінню громадян різних країн, забезпечує такий рівень їхнього культурного розвитку, який дозволяє вільно орієнтуватись і комфортно почуватись у країні, мова якої вивчається. У зв’язку з цим стає актуальною позиція, за якої здатність зрозуміти представника іншої культури залежить не тільки від правильного використання мовних одиниць, але й від особливих умінь розуміти норми його культури, у тому числі мовленнєвої поведінки у різноманітних ситуаціях спілкування. Це зобов’язує розглядати іноземну мову не лише як засіб міжкультурного спілкування, але і як своєрідний інструмент