Моделювання зачіски
3

Розглядаючи ж моду на відносно великому історичному проміжку часу, можна виявити регулярність її змін. Регулярність здалека і анархічність зблизька, мода має в своєму арсеналі величезний діапазон засобів, і в її розвитку спостерігаються певні закономірності. Наукові дослідження, проведені у області принципів розвитку моди , довели, що вона підкоряється суворим естетичним законам і правилам, а тому естетичними засобами сприяє регуляції суспільних відносин.

Конкурсні роботи видовищні. Вони чітко поділяються на пов­сякденні, вечірні та фантазійні. Зачіски виконуються згідно із конкурсними правилами й задумкою майстра. Лише при вико­нанні фантазійних зачісок дозволяються екзотичні прикраси та яскраве фарбування волосся. Участь у конкурсах потребує від майстра значних технічних знань, творчої фантазії та неординарності художнього мислення. Він має представити модель, яка найповніше виражає його розуміння моди в розвитку. Тобто та­ку, що відповідає не тільки вимогам сьогодення, але й демонструє самобутнє бачення її перспектив .

Серед парфумерно-косметичних виставок особливе місце займають події, які відбуваються під брендом InterCHARM в Ро­сії, Україні та Польщі. Головна особливість цих професійних за­ходів — використання концепції Expo Marketing Communication, завдяки якій експоненти виставки отримують комплекс послуг із просування товарів і послуг на ринок, а відвідувачі — унікальну можливість підвищити рівень своїх професійних знань. Крім то­го, InterCHARM — єдина в світі косметична виставка, удостоєна знака якості UFI Міжнародної спілки виставок і ярмарків.

Щороку в різних країнах світу проходять конкурси та театралі­зовані вистави-шоу з мистецтва зачісок. Вони наочно пропагують перукарське мистецтво й візаж. Показ робіт талановитих фахівців у більшості випадків нагадують фантазійне дійство, де можна поба­чити переспективні рішення щодо форми, ідеї, кольору, прикрас, окремих деталей зачісок тощо. Саме тут народжується творче спіл­кування між майстрами. Талановиті стилісти проводять майстер-класи, які дають змогу обмінюватись професійним досвідом. Як правило, такі покази організовує і проводить команда майстрів. Це й перукарі, візажисти, кутюр'є, гримери, імеджмейкери та інші фа