Організація комплексу топографо-геодезичних робіт при створенні карт масштабу 1:2000 комбінованим методом на Ковельському об’єкті
2

 

Методи, з допомогою яких проводиться вивчення стану земель, полягають у реєстрації землеволодінь та землекористувань, вивчення кількісної та якісної оцінки земель, приведенні грошової оцінки земель. Земельний кадастр призначений забезпечити всіх зацікавлених користувачів відомостями про землю з метою використання земель, проведення заходів з охорони земель, землеустрою та регулювання земельних відносин, обґрунтування плати за землю. Дані земельного кадастру є основою для ефективного використання земель, поліпшення їх стану.

Тема даного курсового проекту «Організація комплексу топографо-геодезичних робіт при створенні карт масштабу 1:2000 комбінованим методом на Ковельському об’єкті». Комплекс топографо-геодезичних робіт призначений для розробки проектів і робочих креслень осушування і зрошування земель сільськогосподарського призначення.

Для розробки проектів і робочих креслень видана карта масштабу 1:50 000. Об’єкт робіт знаходиться в східній частині карти і займає площу 41,82 км2, обмежену трапецією з номенклатурою M–35–56 (26–д).

Курсовий проект складається з трьох розділів:

1)    Технічна частина.

2)    Підрахунок обсягів робіт і складання кошторису.

3)    Планування і організація робіт.

В технічній частині подається коротко фізико-географічна та економічна характеристики району робіт, топографо-геодезична вивченість об’єкту, проектування планової та висотної геодезичної основи топографічної зйомки. Також подається розрахунок основних даних для аерофотозйомки.

В другому розділі розглядаються два основні питання: підрахунок обсягів робіт і складання кошторису на комплекс топографо-геодезичних робіт.

Третя частина включає в себе складання календарного графіка і розробляється питання організації робіт на об’єкті в польових бригадах.

  1.