Взуттєві товари
3

Юхтове взуття призначене для носіння в найбільш важких умовах (Рисунок 1.2). Це взуття характеризується значною міцністю конструкції, високою зносостійкістю, водонепроникністю, в той же час вона є найбільш важкою, жорсткою на вигин.

 

http://www.reklamavkontakte.com/upload/normal/perm-obaldennye_veschichki_po_nizkim_cenam_10640.jpeg

Рисунок 1.2 Юхтові бательони

 

Юхтове взуття використовують для носіння у важких природних умовах, воно повинне захищати ногу від проникнення вологи і мати високу надійність. Виготовляють це взуття з яловичої, кінської або свинячої юхти. Через високе промокання свиняча юхта на верхні деталі чобіт не використовується. На другорядні деталі юхто­вого взуття (халяви і берці) ставлять спилок, штучні матеріали - кирзу, шарголін та ін. З юхти виготовляють чоловіче, жіноче, хлопчаче, шкільне для хлопчиків і дівчат, дошкільне взуття.

Основні види взуття з юхти: чоботи, напівчоботи, черевики зі шнурівками або гумовою тасьмою, чобітки і напівчобітки. Випускаються дівчачі черевики з верхом із юхти. Юхтове взуття виготовляється на підошвах зі шкіри, гуми непористої структури, поліуретану, цвяховим, клейово-цвяховим, гвинтовим, а також методом пресової вулканізації, лиття під тиском і допельно-клейовим методами кріплення.