Розробка колекції фантазійних жіночих зачісок з урахуванням джерела натхнення
3

 

ВСТУП

       Професія перукаря не менш складна і відповідальна, ніж інші професії. Перукар повинен відмінно знати не лише теорію, але бути і чудовим практиком. Професія перукаря, як і будь-яка інша вимагає, певних якостей: акуратності, сміливості у прийнятті рішень, впевненості в собі, здатність виконувати монотонну кропітку роботу і любові до творчості. Перукар не лише стриже, але й фарбує, сушить і завиває волосся, майстерно використовує машинку, фен, знає особливості хімічних розчинів та їх біологічний вплив на людину,виконує модельні та вечірні зачіски, працює і з жінками, і з чоловіками, і з дітьми.

          Кожна людина, вдаючись до допомоги перукаря, сподіваються на те, що він на основі своїх знань, особистого смаку і, звичайно ж, вимог моди, створить вишукану і стильну зачіску.

          Перші згадки про перукарське мистецтво відноситься до v ст. до н.е. в Єгипті. Єгиптяни приділяли багато уваги до своєї зовнішності. Наприклад, вони фарбували волосся, робили перуки, а також завивали волосся за допомогою дерев’яних паличок. І навіть психологи помітили, а багато жінок можуть підтвердити, що кращими ліками проти стресу, депресії неприємностей є нова зачіска. Саме модна зачіска або радикально змінений колір волосся багатьом із нас піднімає настрій, дає змогу по-новому поглянути на світ та на себе.

          Зараз в моді здорове, блискуче волосся, яке виглядає максимально природньо. І все-таки, при виборі зачіски або стрижки слід враховувати особливості зовнішності людини, адже комусь гарно з довгим волоссям, а комусь навпаки з короткою стрижкою.

Перукарське мистецтво стає важчим та набуває розвитку. Новинок з’являється дуже багато: засоби для укладання волосся, гелі, лаки, пінки, муси і креми. Наприклад, крем-фарби з одночасним доглядом за волоссям і при цьому виходить яскравий і стійкий колір. Так само з’являється багато відтіночних засобів, при чому потрібно помітити, що в їх склад входять натуральні компоненти.