Інфляція: причини і сутність, види
2

ВСТУП

«Інфляція - це коли кишені рвуться від грошей, а на новий піджак все ще не вистачає» так наш український народ розуміє слово «інфляція»»

Актуальність теми. Найефективнішим індикатором «здоров’я» економіки країни є її фінансовий стан. Адже фінансова система не лише забезпечує необхідні взаємозв’язки в економіці, вона є одним з найвпливовіших важелів макроекономічного регулювання, інструментом, за допомогою якого уряди мають змогу регулювати економічний розвиток. Саме тому діяльність виконавчої влади кожної країни спрямована на забезпечення стабільності фінансово-кредитної системи та фінансового стану в цілому. Запорукою цього, серед іншого, має бути стан “керованості” інфляційними процесами. Необхідність у цьому викликана тим, що інфляція не лише призводить до тяжких соціально-економічних наслідків – за умов інфляції втрачається ефективність дії та відбувається деформація інструментів макроекономічного регулювання.

Інфляція - багатогранний, складний процес, який чітко відображає всі основні проблеми й суперечності економіки. Найбільш очевидно вона проявляє себе в систематичному переповненні каналів грошового обігу масою надлишкових грошей, що веде до їх знецінення та додаткового перерозподілу національного доходу й національного багатства на шкоду більшості населення.

Мета курсової роботи: Визначити сутність, причини виникнення інфляції,  види

Предмет курсової роботи: Предметом дослідження виступають інструменти й методи впливу на регулювання інфляційних процесів.

Об’єкт курсового дослідження: Об'єктом дослідження є інфляція й антиінфляційна політика в умовах української економіки.

Завдання дослідження:

Виходячи з поставленої мети, у роботі визначені наступні завдання: