Зміст і послідовність роботи КВУ артилерійської батареї при підготовці взводу до бойових дій в наступі
3

 

І. Вступ

На етапі реформування Збройних Сил України в умовах оптимізації їх чисельного складу перед Сухопутними військами першочерговим постає завдання з модернізації військової техніки і озброєння, оснащення його новітнім обладнанням і програмним забезпеченням.

Артилерія як складова Сухопутних військ зазнає якісних змін. Володіючи значною далекобійністю, могутнім і точним вогнем, здатністю до широкого маневру і швидкого зосередження (розосередження) вогню по різноманітних об’єктах, вона сьогодні і в майбутньому буде залишатися одним із найважливіших засобів вогневого ураження противника та забезпечення успішних дій загальновійськовим частинам (підрозділам) у бою.

За таких умов особливого значення набуває система військової освіти, головним завданням якої є підготовка потрібної кількості висококваліфікованих офіцерів, які володіють теоретичними знаннями і практичними навичками з бойового застосування нових зразків озброєння. Вирішення цих питань покладається на офіцерів підрозділів батарейної ланки. Ось чому командувач Сухопутних військ Збройних Сил України вимагає суттєвого підвищення рівня тактичної, технічної і спеціальної підготовки молодших офіцерів

З метою ефективного виконання цих завдань офіцери ракетних військ і артилерії повинні ґрунтовно опановувати основи бойового застосування артилерійських підрозділів та набувати практичних навичок з бойової роботи вогневих підрозділів. Це дасть змогу уміло управляти підрозділами в різних видах бойових дій, у складних метеорологічних і геофізичних умовах.

В даній курсовій роботі розглянемо зміст і послідовність роботи КВУ артилерійської батареї при підготовці взводу до бойових дій в наступі.